Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiectul „Polițist Junior” a fost relansat în ultima zi de „Școală Altfel”
Poliţia Satu Mare  - Vineri, 11 Aprilie 2014

Proiectul „Poliţist Junior” aflat la a treia ediţie în acest an a fost relansat vineri, în ultima zi de „Şcoală Altfel”, printr-o activitate practică desfăşurată împreună cu elevii ciclului primar ai Şcolii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Satu Mare.

Activitatea a fost susţinută de reprezentanţii Poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi agent principal Ienciu Paul, din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare - Biroul  Rutier, alături de care s-a aflat Otilia Matioc, reprezentând partenerii de proiect, Fundaţia Maria şi Radio Transilvania Satu Mare.

Cei peste 100 de participanţi, elevi şi cadre didactice din zece clase primare,  prezenţi la activitatea desfăşurată în stradă şi-au reamintit regulile de circulaţie pietonală împreună cu poliţiştii şi au aflat şi alte informaţii care le pot ridica gradul de siguranţă rutieră, cum ar fi purtarea de haine sau încălţăminte cu elemente reflectorizante ori interdicţia de a circula pe bordurile dintre trotuare şi drumurile publice. 

După mini-lecţia teoretică, elevii au fost invitaţi să joace pe rând atât roluri de poliţişti, cât şi de pietoni responsabili, fiind corectaţi atunci când au greşit dar şi încurajaţi, când misiunea lor a fost reuşită. 

Astfel, cei mici au aflat mai multe despre rolul poliţistului rutier, înţelegând totodată, că atunci când există agenţi rutieri în stradă trebuie să ascultăm indicaţiile acestora, care sunt prioritare.

Succesul de care s-a bucurat acest proiect începând chiar cu prima ediţie a fost motivul pentru care acesta a fost reluat pentru al treilea an consecutiv, urmând a fi desfăşurate după vacanţă, şi alte activităţi similare, în care vor fi implicaţi micii participanţi la traficul rutier din şcoli şi grădiniţe.

1646 vizite
Distribuie pe